Man die vliegtuigcrash in Pakistan overleefde: “Ik zag alleen maar rook en vuur, overal schreeuwden mensen”

Foto: AP

Een van de twee overlevers van de vliegtuigcrash in Pakistan heeft getuigd over zijn ontsnapping uit het brandende vliegtuig. “Ik zag alleen maar rook en vuur”, zegt Mohammed Zubair bij Geo News.

Bij de crash van een Airbus A320 van Pakistan International Airlines op een woonwijk in het Pakistaanse Karachi kwamen vrijdag minstens 97 mensen om het leven. Twee passagiers overleefden de crash als bij wonder.

“Ik zag om me heen alleen maar rook en vuur”, zegt ingenieur Mohammed Zubair bij Geo News. “Ik hoorde overal mensen schreeuwen. Volwassenen én kinderen. Overal waren er vlammen. Ik kon geen mensen zien, ik hoorde alleen hun geschreeuw.”

Hij kon ontsnappen door richting het licht te stappen. “Ik deed mijn veiligheidsgordel uit en zag licht. Dus ben ik daar maar naartoe gestapt. Ik ben 3 meter naar beneden moeten springen om in veiligheid te geraken.”

De andere passagier die het overleefde was Zafar Masood, directeur van de bank van Punjab. “Hij heeft breuken opgelopen, maar was bij bewustzijn en reageerde er goed op”, zegt een woordvoerder van de bank.

Man die vliegtuigcrash in Pakistan overleefde: “Ik zag alleen maar rook en vuur, overal schreeuwden mensen”
Foto: AP
Door gjs
AANGERADEN