Ploegleider Roodhooft blikt vooruit op veldritseizoen: “WK wordt enige hoofddoel voor Mathieu van der Poel”

Bron © sporza

Foto: Photo News

De koerswereld kijkt halsreikend uit naar de hervatting van het wielerseizoen. Zoals het er nu voorstaat, zal er vanaf 1 augustus opnieuw gekoerst kunnen worden. Mathieu van der Poel heeft in het najaar nog enkele grote doelen op de weg, en zal dus weinig tijd krijgen om te recupereren voor het veldritseizoen. Dat heeft zijn consequenties.

LEES OOK. Veldrijdster Sanne Cant rijdt binnenkort op de weg in nieuwe vrouwenploeg: “Droom van elke renster om ooit eens de Ronde te rijden”

Klassiekers in het najaar, crossen in de winter en in 2021 is er het mountainbiken op de Olympische Spelen. Van der Poel zal keuzes moeten maken in zijn programma, weet ook ploegleider Christoph Roodhooft. “Koersen zal hij genoeg kunnen doen, maar het is jammer dat alles zo dicht bij elkaar komt te liggen”, klinkt het bij Sporza. “In september zit alles overvol met het mountenbike, dus we zullen een combinatie moeten samenstellen. Zijn cross-seizoen zal een lange voorbereiding richting het WK worden. Wanneer hij op de crossfiets stapt zullen de klassementen al weg zijn. Bovendien zal hij het aanvankelijk kalm aan moeten doen. Het WK is het hoofddoel, dat is natuurlijk de mooiste wedstrijd van het seizoen.”

Van der Poel is drievoudig wereldkampioen veldrijden. Afgelopen seizoen liet de Nederlander eveneens alle klassementen schieten. Hij kroonde zich wel tot Nederlands, Europees én wereldkampioen.

LEES OOK.Tom Boonen ziet een beetje van zichzelf in Mathieu van der Poel: “Hij is niet bang om als tweede te eindigen”

Door Raf Hermans
AANGERADEN
Meest recent