Christian Kabasele antwoordt op waanzinnige criticaster: “Dit is onze tactiek, we krijgen elke dag één injectie met COVID-19...”

Foto: Photo News

Een tweede testronde bij de Premier League-clubs bracht deze week twee nieuwe besmettingen, bij twee verschillende clubs, aan het licht gebracht. Bij een eerste testronde bleek Adrian Mariappa, een speler van Watford, een van zes positieve gevallen. Een van de redenen waarom kapitein Troy Deeney niet meer wil voetballen dit seizoen. Tot frustratie van een Engelse voetbalfan, maar die werd van antwoord gediend door Christian Kabasele.

De afgelopen drie dagen werden bij de twintig Engelse eersteklassers 996 tests uitgevoerd. In de eerste testronde, waarbij op 17 en 18 mei zes besmettingen werden vastgesteld, werden er 748 spelers en stafleden getest. Toen kreeg elke club veertig tests tot zijn beschikking, nu waren er dat vijftig. De besmette spelers of stafleden gaan een week in quarantaine.

Wegens de coronacrisis ligt de Premier League sinds midden maart stil. Men mikt op een herstart vanaf half juni. Er moeten nog negen speeldagen worden afgewerkt. Maar Watford-kapitein Troy Deeney heeft daar allemaal geen zin in. “Mijn zoon is vijf maanden oud en kampt met ademhalingsproblemen. Ik heb geen zin om naar huis te komen en hem in gevaar te brengen”, verklaarde de 31-jarige ploegmaat van Kabasele.

Deeney werd gesteund door een aantal collega’s en spelersvakbond FIFPro. “Het idee dat iemand tijdens een pandemie gestraft kan worden omdat hij probeert de gezondheid van zijn familie te beschermen, is onmenselijk en onaanvaardbaar”, was de reactie.

“Tactiek”

Tot frustratie van ene Neil Peter, een fan van het verrassend sterk presterende Sheffield United. “Ik heb nog nooit echt een mening gehad over Watford voor dit alles, maar ze hebben zich doorheen deze situatie verachtelijk gedragen”, klinkt het. “Hun tactiek om degradatie te vermijden, is ridicuul. Ik zou me schamen als ik een Watford-supporter was.”

De Hornets van Kabasele staan 17de en dus net boven een degradatieplaats. Maar met de kritiek op zijn club kon onze landgenoot niet lachen. “Laat me onze tactiek uitleggen”, begon de tweevoudige Rode Duivel zijn ironische betoog. “We krijgen elke week één injectie met COVID-19. Daarbij trekken we een strootje om te bekijken welke speler of staflid het virus krijgt zodat we zeker nooit meer hoeven te spelen dus degradatie vermijden.”

Eerder op de dag had Kabasele zich al uitgesproken tegen een herstart van de Premier League op 12 juni. “Ik denk dat dit onmogelijk is. Het zou een groot risico zijn omdat het pas drie weken na de herstart van de trainingen zou komen. Na een lange periode van niets doen. Ik denk dan ook niet dat we op die datum gaan voetballen. De meest logische keuze is eind juni.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN