Sevilla-spelers overtreden coronaregels met barbecue, maar “het enige wat we willen, is opnieuw voetballen”

Bron © BELGA, VI

Foto: Instagram

Enkele voetballers van Sevilla moeten rekening houden met sancties van zowel hun club als de gezondheidsautoriteiten in Spanje. Onder meer sportkrant Marca trof op Instagram foto’s aan van een barbecue met Luuk de Jong, Ocampos, Mudo Vasquez en Ever Banega, wiens vrouw de foto’s zaterdag had geplaatst en later weer verwijderd.

De foto’s toonden aan dat er meer dan tien personen gezellig aan het barbecueën waren. Samenkomsten van een dergelijke omvang zijn in het zwaar door het coronavirus getroffen Spanje nog altijd verboden. Bovendien melden Spaanse media dat de drie Argentijnse spelers niet in dezelfde trainingsgroep als De Jong zitten, en dus niet bij elkaar op bezoek mogen gaan.

De foto’s komen ook op een ongelukkig moment voor het voetbal dat de komende weken te maken krijgt met een streng veiligheidsprotocol, voorafgaand aan de hervatting van de Spaanse competitie. Die afspraken werden gemaakt door de overheid, de Spaanse voetbalbond RFEF en de Liga in de hoop vanaf 8 juni weer te voetballen.

Spaanse voetbalbond: “Ontoelaatbaar en een gebrek aan respect”

De Spaanse voetbalbond tilt zwaar aan de feiten. La Liga kwam met een statement om te spelers van Sevilla te berispen. De Spaanse media konden een document inkijken waarin ze de actie van de voetballer “onbegrijpelijk en ontoelaatbaar” noemen. “Ze brengen de hervatting van de competitie in gevaar. Elke vorm van verslapping is een gebrek aan respect richting La Liga, de clubs, de spelers en de trainers”, staat er verder nog te lezen in de brief.

De Nederlandse spits Luuk de Jong bood intussen zijn excuses aan op Instagram. “Het zal niet nog eens gebeuren’, beloof hij. “We hopen dat de competitie hervat wordt. Het enige dat wij willen is dat er weer gevoetbald kan worden.” Ook aanvoerder Banega en de andere aanwezigen hebben via social media hun excuses aangeboden.

LEES OOK. Spaanse regering zet licht op groen: Eden Hazard en Thibaut Courtois mogen vanaf 8 juni weer voetballen

Door rahe
AANGERADEN