Abonnee worden? Kies je leesformule

25/05/2020 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Corneel en Bjorn zijn het enige Vlaamse duo in de finale.  VTM

Een Vlaams duo stoot door naar finale ‘LEGO masters’

De finale van ‘LEGO Masters’ zal komende zaterdag een voornamelijk Nederlandse aangelegenheid worden. Naast twee Nederlandse koppels komt er met Bjorn en Corneel toch ook een duo uit Vlaanderen aan de aftrap.

Eén ding lijkt al duidelijk te worden: de Vlamingen hebben aan de Nederlanders taaie klanten. In de halve finale haalden Bilzenaar Bjorn (40) en Ieperling Corneel (21) het van het andere Vlaamse duo David (42, Deinze) en Giovanni (44, Izegem).

Het waren echter vooral de twee Nederlandse koppels die afgelopen zaterdag imponeerden met indrukwekkende bouwsels. Het centrale thema was reizen door de tijd. Nederlanders Martijn (21) en Jos (21) bouwden in zestien uur tijd de prehistorie na. “Een prachtig ontworpen landschap, maar ook de dino’s zijn van grote klasse”, vond brickmaster Bas. “Met als blikvanger een dino wiens hoofd naar beneden gaat, en die in dezelfde beweging zijn bek en voorarmen opent. Al die bewegingen worden aangedreven via één motor. Dat is superknap.” Ook pakten ze uit met de ontploffing van een geiser en een skelet in een vleesetende plant.

Nederlanders Martijn en Jos bouwden de prehistorie na. VTM

Tegenstanders Jan (29) en Lola (31) hadden niet meteen een klik met de industriële revolutie, maar verbaasden vriend en vijand met taferelen rond de komst van de gloeilamp. Zij kwamen als beste uit de opdracht, “omdat er zoveel kleine geniaal gevonden taferelen in verwerkt zitten”.

Iets minder enthousiast was de brickmaster over het middeleeuws spektakel van Bjorn en Corneel, waarbij een draak werd gekidnapt in opdracht van de koning. Toch blijven ze in de race om de 25.000 euro. “Maar daar hebben we tijdens de opnames geen enkel moment aan gedacht”, reageert Bjorn. “Als je elke opdracht met die geldprijs in je hoofd zou zitten, kan je niks fatsoenlijks meer bouwen.”

‘LEGO masters’, VTM, zaterdag om 20.25 uur

Hoofdpunten