Personenwagen uitgebrand in Gent: “Aanwijzingen van opzettelijke brandstichting”

Gent -

Op de Rooigemlaan in Gent is maandagmorgen omstreeks vier uur een personenwagen in brand gevlogen. Er vielen geen gewonden. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om opzettelijke brandstichting.

Twee beschadigde huizen en een drie beschadigde voertuigen. Dat is de balans van een zware autobrand maandagochtend rond 4.15 uur op de Rooigemlaan. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat het voertuig volledig uitbrandde. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Behalve politie kwam ook het parket ter plaatse. Dat stelde een branddeskundige aan. “De eerste bevindingen van de deskundige wijzen op opzettelijke brandstichting”, zegt het Oost-Vlaamse parket maandagnamiddag. De dader of daders bleven niet ter plaats en worden opgespoord.

Een van de bewoners van de beschadigde huizen zag vanuit zijn raam de metershoge vlammen. “Eerst hoorde ik luide klappen”, zegt de man. “Die brandende wagen stond voor mijn deur geparkeerd. De hitte moet enorm zijn geweest. Mijn ramen zijn gesprongen en mijn deur is vernield. Ook de wagens ernaast raakten beschadigd. Dat wordt een kwestie voor de verzekering.”

De Gentse Stadsring was een tijd afgesloten tussen de Groendreef en de Brugsesteenweg omwille van de bluswerken.

Het is het zoveelste incident op een paar weken tijd in de Brugse Poort dat geteisterd wordt door een drugsoorlog. Vorige donderdag werd er nog een drugslab ontdekt in de Drongensesteenweg. Het is momenteel nog onduidelijk of die uitgebrande wagen het zoveelste feit is binnen die oorlog.

Door Jeffrey Dujardin
AANGERADEN
Meest recent