Wegenwerker in levensgevaar na arbeidsongeval op E40 in Nieuwpoort

Nieuwpoort -

Op de E40 in Nieuwpoort is een wegenwerker maandagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een arbeidsongeval. Het gaat om een van 50 jaar oud uit de regio van Kuurne.

Op de E40 ter hoogte van Sint-Joris zijn onlangs wegenwerken gestart in de richting van Brussel. Onder meer het asfalt wordt er van de weg geschraapt, en de rechterrijstrook is afgesloten. Rond 8 uur maandagochtend ging het evenwel verkeerd. Een vrachtwagen was net volledig gevuld, en stond klaar om te vertrekken. De trucker wilde het zeil op zijn oplegger goed leggen, maar viel van de vrachtwagen en kwam hard met zijn hoofd op de weg terecht. “Zijn toestand is uiterst kritiek”, klinkt het.

Een MUG en een ambulance snelden ter plaatse en dienden de man de dringendste zorgen toe. Daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. De wegpolitie kwam ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken.

Het arbeidsauditoraat van het parket onderzoekt de omstandigheden. “De plaats van de werken is momenteel in beslag genomen voor verder onderzoek”, zegt arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere. “Ook de dienst Toezicht voor het Welzijn op het Werk is aanwezig. De vraag is of dit een spijtig maar klassiek ongeval is, dan wel of er meer aan de hand is dat onderzocht moet worden. Dan gaat het bijvoorbeeld over de vraag of de man een helm droeg, en of alle veiligheidsmaatregelen nageleefd werden. Dat onderzoeken we nu.”

Wegenwerker in levensgevaar na arbeidsongeval op E40 in Nieuwpoort
Foto: jhm
Wegenwerker in levensgevaar na arbeidsongeval op E40 in Nieuwpoort
Foto: jhm
Door jhm
AANGERADEN