Gap krijgt kritiek op hemdje: “Voelt fout aan”

Foto: Gap

Het Amerikaanse kledingmerk Gap heeft een nieuw hemdje met brede, verticale strepen in de collectie. Sommige fans vinden het niet kunnen omdat het lijkt op een kledingstuk dat mensen moesten dragen in concentratiekampen. Het feit dat het item de naam ‘Camp Shirt’ meekreeg, helpt volgens hen zeker niet.

Het shirt met strepen, een rij knopen in de midden, twee borstzakjes en een scherpe kraag doet denken aan de kleding die men tijdens de Tweede Wereldoorlog droeg in Auschwitz. “Ik weet niet of ik hier iets mis, maar dit shirt voelt heel verkeerd aan”, tweette ene Nina Stössinger. De vrouw was niet alleen met haar mening. Iemand vroeg of ze er nog zelf een gele ster moesten opnaaien of die er bij werd geleverd.

Het merk heeft intussen al iets gedaan met de kritiek. De naam ‘Camp Shirt’ is vervangen door het meer neutrale ‘Striped Shirt’. Woordvoeder van het merk, Annie Lee, heeft ook haar excuses via e-mail aangeboden aan de pers. “Het was nooit onze bedoeling om een ??overhemd te ontwerpen dat op deze manier geïnterpreteerd of geassocieerd kon worden en dus niet strookt met de overtuigingen en waarden van ons bedrijf. We hebben onmiddellijk actie ondernomen en het item wordt van onze site verwijderd. ”

Door vwh
Meest recent