Elon Musk en Grimes geven zoontje toch een nieuwe naam, maar een grote verbetering is dat niet

Foto: AFP

Het zoontje van Elon Musk en zangeres Grimes gaat niet langer door het leven als X Æ A-12. Dat heeft zijn moeder bekendgemaakt op Instagram. Of het een verbetering is, daar laten we u zelf over oordelen.

De verbazing was groot toen Elon Musk, de ondernemer achter Tesla en SpaceX, en zangeres Grimes enkele weken geleden de naam van hun eerste kind samen bekendmaakten. X Æ A-12 was, zo leerde een vaag Twitter-bericht van de zangeres, een combinatie van elfentaal, de onbekende variabele X en A-12, het favoriete vliegtuig van de tortelduifjes.

Drie weken later hebben Musk en Grimes beslist om die naam te veranderen. Dat maakt de zangeres bekend op Instagram. Wie dacht dat er nu een conventionelere naam zou komen, heeft het mis: de verandering is minimaal. De jongen zal door het leven gaan als X Æ A-Xii. De enige verandering is dat de 12 nu in Romeinse letters geschreven is. “Romeinse cijfers, ziet er beter uit als ik eerlijk ben”, verklaart Grimes die keuze. Het grote vraagteken blijft hoe de naam uitgesproken moet worden.

Musk heeft al vijf kinderen uit een eerder huwelijk. Die hebben ‘normale’ namen: Griffin, Xavier, Damian, Saxon en Kai. Het is geen verrassing dat de naam van zijn nieuwste telg gekozen is door zijn nieuwe vrouw. “Ze is heel goed met namen”, zei hij daar eerder al over.

Door gjs
AANGERADEN