RC Genk neemt middenvelder Eboue Kouassi definitief over van Celtic Glasgow

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Racing Genk neemt de Ivoriaanse verdedigende middenvelder Eboue Kouassi definitief over van Celtic Glasgow. Dat maakte de club maandag bekend. De 22-jarige Kouassi streek eind januari op huurbasis neer in Limburg. Genk had ook een aankoopoptie en die werd nu gelicht. Kouassi ligt nu vast tot 2024.

Door een lichte blessure en de coronacrisis kwam Kouassi bij Genk nog maar in vier wedstrijden in actie, maar hij stond de laatste drie matchen wel in de basis en maakte de laatste twee keer ook de 90 minuten vol. “Hij heeft iedereen in de club voldoende kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten”, klinkt het. Naar verluidt legt Genk zo’n anderhalf miljoen euro op tafel voor Kouassi, die bij Celtic nog een contract had tot eind volgend seizoen.

Kouassi is een jeugdproduct van de Academie Symbiose Foot d’Abobo en het Russische Krasnodar. Daar maakte hij in 2016 zijn profdebuut en plukte Celtic hem in januari 2017 voor 3,5 miljoen euro weg.

Aan uitgaande zijde wordt er deze week een doorbraak verwacht in het dossier van Ianis Hagi. Die maakte indruk tijdens zijn uitleenbeurt aan Rangers FC. De Schotten willen hem definitief aantrekken, maar proberen nog te onderhandelen over de aankoopoptie van 5 miljoen euro.

Door rahe
AANGERADEN