Meerdere scenario’s voor Rapencross, de opener van het veldritseizoen, liggen klaar

© ies

In principe start het Belgische internationale veldritseizoen op zaterdag 12 september met de Rapencross in Lokeren. Het is echter afwachten hoe de situatie dan geëvolueerd zal zijn en in welke mate de organisatoren van de autoriteiten het licht op groen krijgen.

LEES OOK. Lokeren haalt BK veldrijden van 2023 binnen

“We bekijken alles van minuut tot minuut en passen ons aan”, vertelt organisator Bram De Brauwer. “Of we onze Rapencross kunnen organiseren met of zonder publiek en VIP’s, is de bevoegdheid van de federale en lokale overheid. Wij moeten ons daaraan aanpassen. Er liggen dan ook tal van scenario’s op tafel.”

“We hebben ondertussen wel al voldoende ervaring om ons aan te passen en een wedstrijd veilig neer te zetten. dat zal dan ook op 12 september gebeuren. De eerste editie van de Rapencross had plaats in 2018, toen we de datum kregen van de Polderscross in Kruibeke, die het BK ging organiseren. Vorig jaar was er geen editie omdat we geen goede datum konden vinden. Dit jaar staan we er weer. We zijn de opener van het seizoen en dat is altijd leuk. Bovendien is het kader hier voortreffelijk. Vol in het stadscentrum en toch in een groen stuk Lokeren. In Park ter Beuken kunnen we een mooie en selectieve omloop uittekenen, met de Mont Henri als toemaatje.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten