Hoe gaan Laura Tesoro en Conner Rousseau de zomer van 2020 beleven? Ze vertellen het aan Eric Goens in ‘De zomer van’

In De zomer van volgt Eric Goens onder andere Conner Rousseau en Laura Tesoro. Foto: Guy Puttemans

Dat comedian Jens Dendoncker zou opdraven in De zomer van, het nieuwe VTM-programma van Eric Goens, was al bekend. De programmamaker lost nu ook enkele andere namen, van SP.A-voorzitter Conner Rousseau tot zangeres Laura Tesoro.

De zomer van 2020 belooft op z’n minst een speciale zomer te worden”, vertelt Eric Goens (51). “Overal zal het leven dat nu voor iedereen zo goed als stil heeft gelegen, terug worden opgestart. Dat gaan wij registreren. Heel wat bekende mensen uit verschillende domeinen zullen een inkijk geven in hoe zij die zomer gaan beleven. Daarbij is het de bedoeling om in De zomer van heel kort op de bal te spelen en het actueel te houden. We gaan voor warme ‘goedgevoeltelevisie’ in deze bijzondere tijden.”

Over die verschillende domeinen is alvast geen woord gelogen. In Het Laatste Nieuws gaf Goens de namen vrij van enkele gasten. Hij zal onder andere Conner Rousseau, Laura Tesoro, Marie Verhulst , Niels Albert, Jens Dendoncker en Dany Verstraeten volgen tijdens een zomer zoals ze die nog nooit gekend hebben. Vooral over die laatste is hij enthousiast. “Doorgaans zie je hem enkel op de nieuwsset. Hij maakt nu dus een grote uitzondering.”

Verbeelding

Eerder gaf Goens al aan dat De zomer van geen programma over corona wordt. Daar had hij het stilaan mee gehad, vertelde hij enkele weken geleden in onze krant. “Maar dit wordt wel een unieke zomer. Vermoedelijk zullen verschillende mensen even hebben stilgestaan bij wat ze daarvoor deden. Om misschien vast te stellen dat er gewenning in hun leven was geslopen. Of zelfs wat sleur. Zie wat er nu gebeurt dus gerust als een soort reset.”

Met de uiteenlopende gasten hoopt Goens zowel jong als oud te bereiken. “Het zijn stuk voor stuk figuren die tot de verbeelding spreken. Mensen die ergens voor staan: de politicus die nooit had kunnen denken waarin hij zou terechtkomen, sporters die het ultieme doel na al die maanden training zien wegvallen of artiesten die intussen al een paar maanden zitten te wachten op hun eerste optreden.”

De opnames starten volgende maand. Vanaf eind juli is het programma op VTM te zien, telkens van maandag tot donderdag.

Door Wout Desmytere