Carrefour verlaagt opnieuw prijs van duizend producten

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: ISOPIX

Carrefour verlaagt tijdelijk de prijzen van 1.000 producten in ons land. Dat heeft de supermarktketen dinsdag bekendgemaakt.

De prijsverlaging op 1.000 producten gaat woensdag in, en geldt tot eind juni. In november lanceerde de keten ook al een tijdelijke prijsverlaging op 1.000 producten. De prijsverlaging geldt zowel voor Carrefour-producten als voor nationale merken. Er zijn meer productcategorieën opgenomen dan tijdens de actie van vorig jaar, klinkt het. De keten zegt met de actie de koopkracht van de klanten te willen verbeteren.

Vorige week nog maakte het Prijzenobservatorium bekend dat de coronacrisis winkelen wel degelijk duurder heeft gemaakt. Dat komt vooral omdat promoties verboden waren. Een verbod dat intussen weer is opgeheven. “We hebben de prijzen nooit bewust verhoogd”, aldus een woordvoerder van Carrefour. “Intussen ligt het prijsniveau bijna weer op het niveau van voor de coronacrisis”.

Carrefour hoopt natuurlijk met de actie ook meer klanten over de vloer te krijgen. Het marktaandeel van de Franse retailer in ons land gaat “in stijgende lijn”, aldus nog de woordvoerder.

Door jvh
AANGERADEN