De eerste woorden van Ivan Leko bij Antwerp: “Spelers duidelijk maken dat alles mogelijk is”

Foto: Instagram RAFC

Afgelopen woensdag werd Ivan Leko aangesteld als opvolger van Laszlo Bölöni bij Antwerp. De Kroaat heeft in een videoboodschap voor het eerst gesproken vanop de Bosuil.

LEES OOK (N+). Laszlo Bölöni neemt met gemengde gevoelens afscheid van Antwerp: “Een schouderklopje van bovenaf, dat miste ik soms”

“Ik ben hier niet enkel gekomen gewoon omdat het leuk is om dicht bij huis te werken”, zegt Leko in een video op sociale media. “Ik ben hierheen gekomen met één doel. Ik wil elke wedstrijd winnen. Ik kijk ernaar uit om aan het werk te gaan, om mijn spelers te ontmoeten en hen duidelijk te maken dat alles mogelijk is”, aldus Leko. De stad Antwerpen heeft alvast geen geheimen voor Leko, die al meer dan tien jaar in de koekenstad woont. “Ik ben in 2009 naar Antwerpen verhuisd, omdat het een leuke stad is met veel vrijheid en waar voor iedereen wat wils is. De nabijheid van de club is leuk. De fans supporteren niet alleen voor Antwerp, ze leven voor de club. Dat spreekt me aan. Voetbal draait om emotie en passie, en dat is hier sterk aanwezig.”

Menig analist liet het zich al ontvallen: Leko en Antwerp, dat lijkt een match? Maar waarom koos de Kroaat voor de Great Old? “Ik voel dat we goed passen, ik respecteer het karakter van de club. De laatste seizoen ben ik hier een paar keer geweest, en ik hou van de atmosfeer in het stadion. Het voelt nu al als thuis.”

Leko kijkt alvast uit naar de samenwerking met de mensen binnen de club. “De eigenaar (Paul Gheysens, red.) is ambitieus, dat zie je aan de investeringen die hij doet in de club en het stadion. Dan is er nog Luciano (D’Onofrio, red.), die meer van voetbal kent dan wie ook. En Sven (Jacques, red.), die ook meewerkt aan de uitbouw van de club. En uiteraard mag je de fans niet vergeten. Deze club heeft de afgelopen jaren geweldig werk verricht, maar dit is nog niet het einde. We kunnen nog mooie dingen bereiken.”

Door jmg
AANGERADEN
Meest recent