Boer Wim uit ‘Boer zkt Vrouw’ komt om het leven bij ongeval met motor

Pepingen -

Bij een zwaar ongeval in Bellingen ter hoogte van het kruispunt met de Steenweg op Bellingen en de Kattenholstraat is dinsdagavond een motorrijder om het leven gekomen. Het slachtoffer Wim Leroy (48) is de zoon van Pepingense schepen Greta Cochez.

Het ongeval gebeurde iets voor 17 uur in Bellingen op het kruispunt met de Steenweg op Bellingen en de Kattenholstraat. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Bij het ongeval waren een personenwagen en een moto betrokken. De motorrijder overleefde de klap niet.

Of het slachtoffer botste met de wagen of voordien al ten val kwam, werd nog onderzocht. Het parket van Halle-Vilvoorde stuurde dinsdagavond nog een verkeersdeskundige en het labo ter plaatse.

Boer zkt. vrouw

Het dodelijk slachtoffer is Wim Leroy (48) uit Bogaarden. Wim Leroy is in Pepingen een gekend figuur. Hij is de zoon van de Pepingense schepen Greta Cochez en Andre Leroy. Het engagement erfde Wim van zijn ouders. Hij zette zich in via landbouworganisaties voor betere leefomstandigheden voor de boeren. Hij was ook bestuurslid van het jaarmarktcomité van Bogaarden.

Maar bij het grote publiek was Wim vooral gekend als een van de meest atypische deelnemers in het populaire VTM-programma Boer zkt. vrouw. Tijdens het programma werd al duidelijk dat hij zeer graag met de moto reed. De flamboyante langharige boerenzoon uit Bogaarden vond in de tweede reeks van het programma in 2005 onrechtstreeks zijn echtgenote. Niet in een deelneemster, maar wel in een fan die hem naar aanleiding van de uitzendingen brieven stuurde. Twee jaar later huwde Wim met zijn Anja in de kerk van Asse-Terheide. Dat huwelijk liep ondertussen wel al spaak.

Normaal gezien zou dinsdagavond ook de gemeenteraad plaatsvinden, maar uit respect voor het zware verlies van schepen Cochez werd deze uitgesteld.

Boer Wim uit ‘Boer zkt Vrouw’ komt om het leven bij ongeval met motor
Slachtoffer Wim Leroy is een bekende figuur in Pepingen en deed eerder mee aan Boer zkt. Vrouw. Foto: idh/mvl
Door Ingrid Depraetere en Matthias Vanhamme
AANGERADEN
Meest recent