BV’s die de oceaan over zeilen al in juli integraal te bekijken

© SBS

Het nieuwe Vier-programma Over de oceaan is vanaf 6 juli al integraal op Telenet te zien. In de realityreeks zeilen zes Bekende Vlamingen de Atlantische Oceaan over.

tove

De acht afleveringen tonen de trip die Jani Kazaltzis (41), Imke Courtois (32), Dominique Persoone (52), Otto-Jan Ham (41), Charlotte Vandermeersch (36) en Evi Hanssen (41) vorig jaar in november maakten. Ze stapten toen samen aan boord van een zeiljacht, onder het toeziend oog van de ervaren kapitein Piet Smet. Het doel was het vaste land aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, zomaar eventjes vijfduizend kilometer verderop. Het werd een extreem uitdagend avontuur omdat ze geen zeilervaring hadden en gedurende drie weken afgesloten waren van alle contact met de buitenwereld.

De tocht ging van Lanzarote naar Guadeloupe, zonder al te veel ondersteuning. Zo was er geen assistentieschip in de buurt mochten ze in moeilijkheden komen. Ze waren ook buiten het bereik van reddingshelikopters.

Het programma is niet alleen een reisverslag, maar toont ook hoe de Bekende Vlamingen de odyssee elk apart ervaren. Dat het avontuur geen snoepreisje was, voelde Dominique Persoone aan den lijve. De bekende chocolatier viel liefst negen kilogram af door zeeziekte.

Over de oceaan staat vanaf maandag 6 juli integraal op Play en Play More. Vier brengt het programma in het najaar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook