Abonnee worden? Kies je leesformule

Kookboek op de rooster: hedendaagse interpretaties van topchefs op gerechten uit de 19de eeuw

Kookboek op de rooster: hedendaagse interpretaties van topchefs op gerechten uit de 19de eeuw

Joie de vivre, prachtige titel toch voor een kookboek. De drie Nederlandse dames Sacha de Boer, Janine Smits en Babs Assink komen al jaren een aantal keer per jaar samen, meestal in Les Trois Marroniers, het huis van Janine. In dit eeuwenoude huis in het prachtige landschap van de Bourgogne vond ze op zolder het kookboek La cuisinière de la campagne et de la ville, ou la nouvelle cuisine économique, een boek uit 1873. Het bracht hen op het idee om een rits hedendaagse Belgische en Nederlandse topchefs hun eigen interpretaties te laten koken van de oude recepten.

De mooie foto’s, niet alleen van de recepten maar ook van het sfeervolle huis van Janine, doen de levenslust en de goesting in lekker eten alvast opborrelen.

Het zomerse weer in mijn eigen tuin ...