Kim Clijsters kan in juli eerste toernooi voor (beperkt) publiek spelen

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Kim Clijsters kan de World Team Tennis voor een (beperkt) publiek spelen. Dinsdag maakte de organisatie bekend dat de 45e editie van het toernooi voor gemengde teams van 12 juli tot 2 augustus in The Greenbrier Resort in White Sulphur Springs (West Virginia) plaats zal vinden. Het wordt het eerste grote tennistoernooi na de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

De organisatie verzekerde dat alle veiligheidsmaatregelen tegen het virus nauwlettend gevolgd zullen worden. Ook zullen alle spelers voor aanvang van het toernooi getest worden. De wedstrijden worden niet alleen op televisie uitgezonden, een live publiek is welkom. De site kan 2.500 toeschouwers plaats bieden, maar conform de richtlijnen van de staat West Virginia wordt dat tot 500 beperkt.

“De tennissers zien ernaar uit ons toernooi te spelen en willen dat in een veilige omgeving doen. Dat is dan ook onze eerste prioriteit”, verklaarde toernooidirecteur Carlos Silva. “West Virginia is trouwens één van de staten in de VS die het minst door het virus getroffen werd.”

Clijsters werd aangekondigd in het team van New York Empire, het team waar Kirsten Flipkens vorig jaar deel van uitmaakte. De 36-jarige Limburgse krijgt de Duitse Sabine Lisicki, de Tsjechische Kveta Peschke, de Amerikaan Mardy Fish en de Brit Neal Skupski als ploegmaats. Luke Jensen is hun coach.

Kim Clijsters kan in juli eerste toernooi voor (beperkt) publiek spelen
Foto: BELGA

Ook Sofia Kenin en Sloane Stephens doen mee

Andere grote namen in het deelnemersveld zijn Australian Open-winnares Sofia Kenin (Philadelphia Freedoms), voormalig US Open-winnares Sloane Stephens en dubbelspecialist Rajeev Ram (Chicago Smash), Grigor Dimitrov (Orange County Breakers), Sam Querrey en de dubbelende tweelingbroers Bob en Mike Bryan (Vegas Rollers), Tennys Sandgren (Orlando Storm), Nicole Melichar (San Diego Aviators), Frances Tiafoe (Washington Kastles) en Jean-Julien Rojer (Springfield Lasers).

Clijsters maakte begin dit jaar een tweede comeback, maar speelde slechts twee wedstrijden voor de coronapandemie een voorlopig einde aan haar derde tenniscarrière maakte.De viervoudige grandslamwinnares (US Open 2005, 2009 en 2010 en Australian Open 2011), voormalig nummer een van de wereld in het enkel- en het dubbelspel, speelde de World Team Tennis twee keer eerder. In 2009 deed ze dat met de Saint Louis Aces, een jaar later met de New York Sportimes.

Door jmg
  • AANGERADEN