‘The voice kids’ komt terug met live publiek én televoting

Toen de coronacrisis uitbrak, moesten nog enkele afleveringen van The voice kids worden opgenomen, waaronder de finale. Foto: The Voice Kids

Door corona lag ook ‘The voice kids’ stil. De laatste afleveringen moesten nog ingeblikt worden toen de lockdown van kracht ging. VTM heeft alvast een alternatief stemsysteem bedacht om een winnaar aan te duiden.

De finale van The voice van Vlaanderen is altijd live, maar die van The voice kids werd de voorgaande seizoenen telkens vooraf opgenomen. Mensen in het publiek konden dan stemmen op hun favoriet. Maar dat gaat uiteraard niet meer als er veel minder mensen in de zaal mogen. Maar VTM heeft daarvoor een creatieve oplossing uitgewerkt.

“We gaan werken met honderd mensen die thuis meekijken naar de opname via een videosysteem”, legt creatief directeur Davy Parmentier uit. “Die groep mensen, samen met het beperkte publiek dat in Vilvoorde aanwezig mag zijn, zou dan toch voldoende zijn om een uitslag te bekomen.”

Voor het publiek wordt in de eerste plaats gekeken naar de familieleden van de kandidaten. “Die kinderen komen natuurlijk niet op hun eentje naar de tv-studio’s in Vilvoorde. Ze zijn in het gezelschap van hun papa, mama, broers of zussen”, legt Parmentier uit. “We onderzoeken of we hen in aparte bubbels op de tribune kunnen zetten. Onze televisiestudio is een van de grootste ruimtes in ons gebouw. Er is plaats genoeg om iedereen op voldoende afstand te laten plaatsnemen.”

Vanaf midden juni zal er weer aan nieuwe reeksen van The voice worden voortgewerkt. Zo waren eerder dit jaar ook opnames opgestart van The voice senior en The voice van Vlaanderen. Wanneer die series allemaal op het scherm komen, valt nog af te wachten.

Door tove