Erika Vlieghe is niet opgezet met voortvarende communicatie van Ben Weyts: “Ik begrijp de kritiek van de onderwijsdirecties”

Erika Vlieghe is niet opgezet met voortvarende communicatie van Ben Weyts: “Ik begrijp de kritiek van de onderwijsdirecties”

Verwarrende communicatie over onderwijs? Erika Vlieghe en Ben Weyts wijzen naar elkaar. Foto: Kris Van Exel / Belga

Directies en leerkrachten mogen voor de derde keer hun klassen herinrichten: in tegenstelling tot wat vrijdag werd aangekondigd, moeten klasgenoten onderling toch geen afstand bewaren. “Blijkbaar waren er vorige week andere virologische inzichten dan vandaag”, zegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) daarover. Maar Erika Vlieghe schiet terug: “Wat de minister beslist, is voor zijn rekening.”

Erika Vlieghe Erika Vlieghe
Het voortschrijdend inzicht is niet puur virologisch. Onze voorkeur ging uit naar halve klassen, maar dat bleek een logistieke nachtmerrie. En dus is het zinloos om dat aan te bevelen” “Wij zijn bereid om in eer en geweten ons advies te formuleren, het is aan de minister in kwestie om te kijken wat hij daarmee doet. En ik denk persoonlijk dat communicatie op het juiste moment belangrijk is

“De vermaledijde regel van vier vierkante meter hoeft voor het lager onderwijs niet meer. De klas is de bubbel. Ik verontschuldig mij bij de leerkrachten en directies die ondertussen al begonnen waren ...

MEER OVER HET CORONAVIRUS
Helden van corona
Slachtoffers van corona
Meest recent