Kylie Minogue brengt roséwijn op de markt

Kylie Minogue wordt op donderdag 28 mei 52 jaar en trakteert. De Australische zangeres heeft immers haar eigen roséwijn gemaakt… en die valt in de smaak. Ze is lang niet de eerste celeb die dit pad opgaat. Onder meer Drew Barrymore en Bon Jovi gingen haar voor.

vwh

Kylie Minogue, bekend van onder meer de hit ‘Where the wild roses grow’, liet in maart weten dat ze in overleg was met wijngaarden. Vorige week lag haar rosé in de rekken naar aanleiding van haar verjaardag. De flessen verkochten in recordtempo uit bij 450 filialen van de Britse warenhuisketen Tesco. Hoe de verkoop nu zal verdergaan, is onbekend.

De lichtroze wijn, samengesteld met druiven van aan de Zuid-Franse kust, is volgens proevers een delicaat met fruitige toetsen. Het drankje zit in een fles met lange hals en een label met Kylie’s naam op. “Ik heb een grote passie voor rosé en heb de afgelopen twee jaar met veel plezier gewerkt aan de ontwikkeling van Kylie Minogue Wines. In samenwerking met het team van Benchmark Drinks hebben we een Rosé gecreëerd waar ik echt verliefd op ben”, zegt Minogue in The Daily Mail.

Minogue volgt met haar eigen roséwijn het voorbeeld van collega’s in de showbizz, een overzicht:

Sarah Jessica Parker

Invivo X, SJP

Eerder deze maand is er een nieuw wijntje uitgekomen van ‘Sex and The City’-ster Sarah Jessica Parker, gemaakt met druiven van wijngaarden in de buurt van St.-Tropez in samenwerking met het Vins Chevron Villette-landgoed. “Een uitbundig maar complexe wijn”, ze i ze over haar creatie.

Drew Barrymore

Carmel Road Rosé of Pinot Noir

De actrice omschrijft haar creatie zelf als “een droge wijn met toetsen perzik en abrikoos en voldoende citrus om het geheel fris te houden. Maar dan zonder prikkelend citroenachtig aspect dat de wijn een zure afdronk kan geven.”

Brad Pitt & Angelina Jolie

Chateau Miraval Cotes de Provence Rosé

Dit is een bekroonde wijn gemaakt in de Franse Miraval-wijngaard, waar Brad en Angelina in 2014 zijn getrouwd. Ondanks het feit dat ze nu gescheiden zijn, zijn ze nog steeds mede-eigenaar van de wijngaard.

John Legend

LVE Rosé

De echtgenoot van Chrissy Teigen, die eerder toegaf dat ze tegen een drankverslaving vocht, stelde een fruitig wijntje samen met de bekende wijnmaker Jean-Charles Boisset. De wijn is gemaakt van druiven uit Zuid-Frankrijk en zou volgens liefhebbers niet te lang op de tong blijven plakken.

Bon Jovi

Diving Into Hampton Water Rosé

De rocker en zijn familie brachten elk jaar volle dozen rosé mee naar de Hamptons… tot Bon Jovi zich afvroeg waarom hij de drank zelf niet zou produceren… Dat is exact wat hij deed. Zijn creatie - die volgens fans een sterke alcoholsmaak heeft en zeker niet te zoet is - is best een populaire fles.

LEES OOK. Binnenkort zullen we ook prosecco rosé mogen drinken

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten