Delhaize roept kippensoepballetjes uit terug wegens listeria

Bron © BELGA

Illustratie. Foto: Shutterstock.

Na een positieve test op de aanwezigheid van Listeria monocytogenes roept Delhaize kippensoepballetjes van het eigen merk terug van bij de consument. Het product is uit de winkelrekken gehaald, meldt de keten donderdagavond.

Het betreft kippensoepballetjes in verpakking van 200 gram, met de lotnummers 2014 en 2015 met houdbaarheidsdatum 12 juni en 15 juni. De interne controles en van de leverancier zijn inmiddels verstrengd.

Delhaize roept kippensoepballetjes uit terug wegens listeria

Klanten die het product hebben gekocht wordt gevraagd om het niet te consumeren. Klanten kunnen het product terugbrengen naar het winkelpunt waar het product werd gekocht. De terugbetaling is verzekerd, aldus Delhaize. Andere producten van hetzelfde assortiment zijn niet betrokken en kunnen zonder problemen geconsumeerd worden.

Mensen die dit product hebben geconsumeerd en koorts of hoofdpijn constateren, worden geadviseerd om hun arts te raadplegen om dit te melden. Zwangere vrouwen, immuno-deficiënte personen, als ouderen en kinderen dienen bijzonder alert te zijn voor deze symptomen. Deze symptomen kunnen wijzen op listeriose, wat ernstig kan zijn, aldus Delhaize.

Door blg
AANGERADEN
Meest recent