Mark Cavendish dreigt (opnieuw) een Tourselectie te mislopen: “Zijn kansen zijn geslonken”

© REUTERS

Het recordaantal ritzeges in de Tour staat nog steeds op naam van Eddy Merckx met 34. Mark Cavendish heeft er 30 achter zijn naam staan. Wil de 35-jarige Britse sprinter Merckx bijbenen, dan moet hij wel een Tourselectie afdwingen. Vorig jaar lukte dat niet met Dimension Data, bij zijn huidige ploeg Bahrain McLaren is hij ook lang niet zeker van zijn plekje, zegt manager Rod Ellingworth.

jmg

So close, yet so far. Vier overwinningen is hij nog verwijderd van het historische record van onze landgenoot. Toch lijkt het unieke getal van Merckx veraf. Sinds februari 2018 won hij niet meer, Mark Cavendish. Ook in de Saudi Tour en de UAE Tour, zijn enigste koersen in dit vreemde jaar, reed de Britse sprinter anoniem rond. Niet evident om op die manier een selectie voor de Tour in september af te dwingen.

“Cavendish is niet zeker van een Tourselectie, ook al omdat hij het sportief wil afdwingen. We hebben voor het seizoen een afspraak gemaakt. Als Mark opnieuw wedstrijden wint, is hij goed genoeg om deel te nemen aan de Tour”, duidt zijn teammanager Rod Ellingworth aan het Britse persbureau PA.

© BELGAIMAGE

“Technisch gezien blijft hij een van de beste”

Ellingworth weet wel dat de omstandigheden ‘Cav’ niet gunstig gezind zijn. Het coronavirus gooide de sportwereld helemaal om. Niet makkelijk voor een renner die deze maand 35 werd. “Er werd nog nauwelijks gekoerst. Het is voor Mark nu een stuk moeilijker om te laten zien dat hij weer terug is op een redelijk niveau. Zijn kansen zijn geslonken.”

De manager schrijft de wereldkampioen van Kopenhagen wel helemaal nog niet af. “Technisch gezien blijft Cavendish een van de beste sprinters ter wereld. Als hij over de juiste vorm beschikt, kan hij ook zonder treintje winnen. Mark brengt ontzettend veel, is enorm gefocust en kan als geen ander doelen stellen.”

LEES OOK. Ook na twee jaar zonder zege begrijpt Mark Cavendish de twijfels over hem niet: “Al die shit in jullie magazines en op Twitter, het doet mij niks”

© Photo NewsMark

LEES OOK

Nu in het nieuws