Ook inbrekers zijn in hun kot gebleven: 70% minder pv’s, maar stijging is weer ingezet

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Hasselt -

Ook inbrekers zijn de afgelopen weken blijkbaar in hun kot gebleven. De politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft sinds de coronamaatregelen van kracht werden liefst 60 tot 70 procent minder inbraken vastgesteld tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Afgelopen maand werden in de politiezone LRH door de inspecteurs amper dertien inbraken vastgesteld. In dezelfde periode vorig jaar waren er dat 41. Ook in april (17 inbraken) en - in mindere mate - in maart (31 inbraken) was er sprake van een duidelijke daling ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld worden er in de politiezone tijdens het voorjaar en de zomer immers 40 inbraken per maand vastgesteld.

“In de cijfers zien we duidelijk dat corona een impact gehad heeft op de criminaliteitscijfers in onze politiezone”, zegt korpschef Philip Pirard. “We zitten nog maar op 30 à 40 procent van de inbraken die we tijdens dezelfde periode vorig jaar vaststelden. Uiteraard blijven we wel waakzaam. De laatste weken zien we immers opnieuw een lichte stijging.”

Een mogelijke verklaring is dat de mensen veel meer thuis zijn maar ook de coronaploegen van de politie spelen een rol omdat die de pakkans aanzienlijk vergrootte. “De afgelopen weken was het immers moeilijk om niet in één van onze controles te rijden”, klinkt het.

Meest recent