Gemeenten houden tweede bedelingsronde van mondmaskers

De acht gemeenten van de Eerste lijn hulpverleningszone Tienen, Boutersem, Geetbets, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter en Zoutleeuw, beslisten begin april niet te wachten op Federaal initiatief maar om gezamenlijk mondmaskers aan te kopen. Intussen zijn die gemeenten toe aan hun tweede bedelingsronde. Indien het beloofde federale initiatief (maskers en filters) ook nog resultaat oplevert, zal in een latere fase ook nog een derde aanbod gratis bedeeld worden bij alle inwoners van de acht gemeenten.

De binnenste en buitenste laag van dit in Europa geproduceerde mondmasker, is gemaakt uit 100 procent katoen. De middelste laag bestaat uit een uitneembaar antibacterieel membraan (silver ions) dat er apart bij geleverd is en passend is voor alle types herbruikbare maskers. Verschillende maten worden bedeeld voor mannen (L), vrouwen (M) en kinderen (S). Het masker is wasbaar op 60 graden en dus herbruikbaar.

"Onze gemeentelijke personeelsleden hebben vandaag zelf op een hygiënische verantwoorde manier de maskers en filters verdeeld in enveloppes per domicilieadres (gedomicilieerde gezinsleden) met bijgevoegde gebruiksaanwijzing", zegt burgemeester Jo Roggen (Open VLD) van Geetbets. "Deze worden huis aan huis bezorgd eveneens door ons eigen gemeentepersoneel vandaag vrijdag 29 mei en eventueel dinsdag 2 juni. Door deze bestelling via Think Pink, steunen we als gemeente ook nationale borstkankercampagne die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie."

Alle vroegere aanbevelingen blijven van kracht: houd de nodige afstand, was regelmatig je handen en gebruik nu ook dit mondmasker waar nodig.
 

Door Paul Pans
Helden van corona
Slachtoffers van corona