Het najaar is gered: opnames nieuwe ‘Thuis’-afleveringen starten op 8 juni

Foto: VRT

Vanaf maandag 8 juni kan Thuis starten met het inblikken van nieuwe afleveringen. Dat heeft het directiecollege van de VRT beslist. De proefopnames begin mei bleken succesvol en zowel cast als crew konden de coronamaatregelen naleven. “Er wordt dan ook optimaal ingezet op de lessen die uit die proefopnames zijn getrokken”, klinkt het.

Hans Roggen, producer van Thuis: “De scenario’s zijn coronaproof gemaakt, om onze acteurs op een veilige manier te laten spelen. Het was een huzarenstukje om alles versneld klaar te krijgen, maar binnenkort kunnen we dus opnemen voor dit najaar.”

LEES OOK. Filmen tijdens coronacrisis: zo verliepen de proefopnames van ‘Thuis’

Door de coronamaatregelen lagen de opnames van de dagelijkse fictiereeks enkele weken stil. Begin mei werden proefopnames gestart, waaruit de makers naar eigen zeggen “veel hebben geleerd”. Over hoe ze scènes in beeld moeten brengen, maar ook over hoe achter de schermen goed, efficiënt en veilig kan worden gewerkt. Die lessen werden nadien gedeeld met de Vlaamse productiesector via een webinar, waaraan liefst 520 leden deelnamen.

Door bpr
Meest recent