Een lang weekend om van te smullen: zon, zon en nog eens zon

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Boumediene Belbachir

We krijgen zaterdag nog altijd veel zon en droog weer. In de namiddag ontwikkelen er zich enkele stapelwolken in het oosten van het land. Het is warm met maxima van 20 graden in de Hoge Ardennen, rond 22 graden aan de kust en tot 24 à 26 graden in de meeste andere streken. De wind waait overwegend matig uit oost tot noordoost. Na de middag steekt er aan de kust opnieuw een vrij krachtige zeebries op uit noord tot noordoost, zegt het KMI.

Een lang weekend om van te smullen: zon, zon en nog eens zon
De weersverwachtingen voor zaterdag. Foto: KMI

Volgende nacht is het licht tot soms gedeeltelijk bewolkt over het oosten van het land. Minima van 6 tot 14 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost.

Zondag blijft het droog en zonnig met enkele wolkenvelden, vooral over het oosten van het land. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Ardennen en 24 graden in het centrum. De wind waait matig uit noordoost. Aan de kust ontstaat er in de namiddag een vrij krachtige zeebries zodat daar de temperaturen enkele graden dalen.

Maandag verwachten we zonnig weer met soms wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden bij een meestal matige oostnoordoostenwind. Aan de kust wordt de wind ‘s namiddags vrij krachtig uit noord tot noordoost.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent