Merkel weigert uitnodiging van Trump voor G7-top in Washington

Bron © BELGA

Angela Merken en Donald Trump Foto: BELGAIMAGE

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de uitnodiging van de Amerikaanse president Donald Trump voor de naderende top van de G7 geweigerd. Dat meldt nieuwssite Politico.

“Mevrouw Merkel bedankt president Trump voor zijn uitnodiging voor de G7-top in juni in Washington. Maar door de situatie met de coronapandemie is ze niet in staat af te reizen naar Washington”, aldus woordvoerder Steffen Seibert. “Ze blijft natuurlijk de ontwikkeling van de pandemie volgen.”

Vorige week sprak Trump de ambitie uit de top in Washington te houden in plaats van via een videoverbinding. Ook Emmanuel Macron, de president van Frankrijk, sprak de wens uit dat alle leiders lijfelijk aanwezig zouden zijn. In maart “ontmoetten” de leiders van de landen elkaar al via een onlineverbinding. Trump denkt dat een gezamenlijke bijeenkomst een sterke boodschap uitstraalt. Volgens de Amerikaanse president kan de G7-ontmoeting “gewoon” bij hem in het Witte Huis gehouden worden. Ook het presidentiële buitenverblijf Camp David in de staat Maryland zou een optie zijn.

Door jvh
AANGERADEN