Thibaut Courtois voelt zich klaar om weer onder de lat te staan bij Real Madrid: “Gelukkig dat dit niet 25 jaar geleden plaatsvond”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Als de Spaanse competitie over twee weken hervat wordt, zal Thibaut Courtois daar klaar voor zijn. “We lagen bijna twee maanden stil, maar op de eerste trainingen bleek al snel dat ik het balgevoel nog heb”, vertelde het sluitstuk van Real Madrid en de Rode Duivels vrijdag.

LEES OOK. Thibaut Courtois en Eden Hazard hadden een codewoord voor Real Madrid in de Chelsea-kleedkamer: “Leuk om erover te speculeren”

“De eerste week was raar, omdat we individueel moesten trainen. Nu doen we dat in kleine groepjes en dat biedt al meer mogelijkheden. We trainen min of meer normaal en komen weer in vorm. Er is een protocol waar we ons aan moeten houden, maar dat went snel. Mijn teammaats en ik zullen klaar zijn om die laatste elf matchen van het seizoen af te werken.”

“Tijdens de lockdown trainde ik wat met gewichten en op de loopband. Gelukkig heb ik een tuin en kon ik wat buiten sporten, maar het is toch niet hetzelfde. Laat ons hopen dat de situatie snel weer normaal wordt. De honger om weer echt te voetballen is groot. We kijken er naar uit om weer duels uit te kunnen vechten op training, om matchen van elf tegen elf te spelen, om samen te lachen. Gelukkig dat dit niet 25 jaar geleden plaatsvond, want dan had het helemaal anders geweest. Maar ik ben mijn gevoel helemaal niet kwijtgespeeld, ik ben klaar voor wat gaat komen.”

Thibaut Courtois voelt zich klaar om weer onder de lat te staan bij Real Madrid: “Gelukkig dat dit niet 25 jaar geleden plaatsvond”

Volgens Courtois zal ook zijn ploegmaat Eden Hazard er staan als La Liga weer op gang gefloten wordt. “Hij was geblesseerd en deze pauze kwam hem eigenlijk goed uit. Nu zit hij weer boordevol energie. Hazard is voor ons een sleutelspeler en kan ons helpen om de titel te pakken.”

Daarvoor moet Real twee punten goedmaken op aartsrivaal Barcelona.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN