Eerste toptransfer van de zomer lijkt in kannen en kruiken: “PSG legt 57 miljoen op tafel voor Icardi” (en er is ook een speciale clausule)

Icardi (links) en landgenoot Angel Di Maria. Foto: AFP

In tegenstelling tot in de andere grote voetballanden werd de competitie in Frankrijk stopgezet en PSG uitgeroepen tot kampioen. Daar lijken ze bij onze Zuiderburen al wat spijt van te hebben, maar de Parijse topclub kijkt intussen al naar het volgende seizoen. Met een eerste transfer in de pijplijn.

Volgens Sky Italia en de doorgaans betrouwbare transfergoeroe’s Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio gaat PSG spits Mauro Icardi definitief overnemen van Inter. De Argentijn zou 50 miljoen euro plus 7 miljoen euro aan bonussen moeten kosten.

Icardi speelde vorig seizoen al op huurbasis in Parijs. Inter had hun voormalige kapitein naar Frankrijk gestuurd nadat het regelmatig brandjes moest blussen, al dan niet aangestoken door Icardi’s manager/vrouw Wanda Nara. Icardi was in Franse loondienst goed voor 20 doelpunten in 31 optredens, waarvan drie in de Champions League tegen Club Brugge.

Bij PSG duwde Icardi die andere topspits, Edinson Cavani, eerst naar de bank en dan naar de uitgang. ‘El Matador’ vertrekt zo goed als zeker en wordt gelinkt aan onder anderen Inter - indien Lautaro Martinez naar FC Barcelona zou verhuizen - en MLS-club Inter Miami.

Icardi werd overigens zwaar gelinkt aan Juventus, maar Inter zag de ex-topschutter van de Serie A niet graag vertrekken naar de grote rivaal uit Turijn. De club van Romelu Lukaku zou dan ook een transfer terug naar Italië bemoeilijkt hebben door een extra clausule. Als PSG Icardi verkoopt aan een Italiaanse club zouden de Nerazzurri 15 miljoen euro extra krijgen.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN