Belgische zakenman doodgeschoten door twee “huurmoordenaars” in Athene

Bron © BELGA

Voula ligt in het zuiden van Athene. Foto: Google Maps

Een Belgische inwijkeling is vrijdagavond om het leven gekomen in Athene. De man werd vermoedelijk neergeschoten door twee huurmoordenaars, meldt de politie van de Griekse hoofdstad.

De schietpartij vond vrijdagavond omstreeks 21 uur plaats nabij de woning van de zakenman, in de zuidelijke wijk Voula. Volgens persagentschap ANA benaderden twee mannen op een motorfiets het slachtoffer toen hij zijn wagen parkeerde aan zijn appartementsgebouw, en schoten ze vervolgens twee kogels in het hoofd van de uitstappende man. De Griekse politie vermoedt dat de man werd neergeschoten door huurmoordenaars.

De man werd nog overgebracht naar het ziekenhuis maar daar kon enkel het overlijden nog worden vastgesteld, aldus de politie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de Belgische ambassade in Athene door de lokale autoriteiten op de hoogte is gebracht van de dood van iemand die de Belgische nationaliteit zou kunnen hebben. “Het onderzoek zit echter nog maar in een beginfase, uit verder onderzoek zal moeten blijken of het inderdaad om een Belg gaat.”

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent