Lance Armstrong vloekt op het coronavirus: deze peperdure villa krijgt hij maar niet verkocht

Zondag wordt het tweede deel van de ESPN-documentaire over Lance Armstrong uitgezonden. Over huizen zal het daarin waarschijnlijk niet gaan, maar de voormalige wielrenner zit met dat onderwerp wel in zijn hoofd. Hij geraakt maar niet af van zijn villa in Aspen, het bekende skioord in Colorado.

Vincent Van Genechten

De coronacrisis. Dat is grote boosdoener. Door de wereldwijde pandemie heeft ook de huizenmarkt klappen gekregen en dus is het voorlopig wachten op een deftig bod op de villa van de Amerikaan. Die staat sinds februari te koop voor zo’n 13 miljoen euro. Armstrong kocht het pand in Aspen twaalf jaar geleden voor bijna 9 miljoen euro.

De in hout opgetrokken woning heeft slechts twee verdiepingen, omdat er meer niet toegestaan zijn in de buurt waar Armstrong woont met z’n vrouw Anna Hansen. Maar er zijn wel vijf slaapkamers, vijf badkamers, een groot gastenverblijf een wijnkelder (waar hij regelmatig podcasts opneemt) en een gameroom voor z’n kinderen.

Al is Armstrong - die veel kunstwerken van Banksy heeft hangen - het fierste op z’n keuken. “Deze ruimte heeft gewoon iets”, zei hij aan Architectural Digest. “Je mag briefjes van 1.000 dollar in de woonkamer leggen, uit de keuken gaan mensen gewoon niet weg.”

Aangeboden door onze partners