Burgemeester Leopold Lippens maakt zich zorgen om drukte aan zee: “Mensen denken dat de lucht hier magnifiek is”

Op de dijk in Oostende is het druk. Foto: Dominique Jauquet.

Knokke-Heist -

Het is dit Pinksterweekend opvallend drukker aan zee. Het strand wordt voorlopig nog links gelaten, maar op de dijk en in de winkelstraten zijn er veel bezoekers. Zo veel dat burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist zich zorgen maakt.

Sinds een week kunnen tweedeverblijvers opnieuw naar zee en stilaan lijken steeds meer mensen dat ook te doen. Dit weekend is het merkelijk drukker aan zee, merkt ook burgemeester Leopold Lippens. “Mensen houden zich niet aan basisregels”, zegt hij aan VTM Nieuws. “Ze moeten een masker opdoen en afstand houden, maar dat doen ze niet. Ze denken dat ze in verlof zijn en dat de lucht aan zee magnifiek is. Dat is spijtig, want corona bestaat en het kan ongelooflijke gevolgen hebben.” Politie komt vooral tussen voor lockdownfeestjes. “Veel vaker stellen we vast dat er feestjes in appartementen en villa’s zijn, daar treden we tegen op”, besluit hij.

Ook druk in Oostende

Ook in Oostende is het overigens vrij druk. Oostendenaars mogen wel al aan hun cabine zitten, maar op het strand liggen is in principe verboden. Maar dat verbod wordt dus niet door iedereen nageleefd. “De randparking aan het Maria Hendrikapark stond vol, waaronder verschillende wagens met buitenlandse nummerplaat. De West-Vlaamse tongval hebben we hier nog niet veel gehoord vandaag”, getuigt een Oostendenaar. “Veel politie hebben we nog niet gezien. Dit maakt ons toch een beetje ongerust, ja”.

Burgemeester Bart Tommelein sust de bezorgdheid. “We houden alles strikt gemonitord. Alles valt mee”, zegt burgemeester Tommelein. “Officieel mag je niet zonnebaden of picknicken op het strand. De politie focust zich op samenscholingen en afstandsregels. We staan klaar om indien nodig in te grijpen. Zaterdag was dat alvast niet nodig. De politie moest geen enkel proces-verbaal uitschrijven”. Tommelein wijst er wel op dat dagjestoeristen nog niet naar de kust mogen afzakken. Tweedeverblijvers zijn zoals geweten wel welkom. “We treden enkel op bij grove schendingen. Maar in tegenstelling tot andere gemeenten voelen wij minder druk van tweedeverblijvers omdat de verhoudingen anders zijn”. (DJQ)

Burgemeester Leopold Lippens maakt zich zorgen om drukte aan zee: “Mensen denken dat de lucht hier magnifiek is”
Burgemeester Leopold Lippens maakt zich zorgen om drukte aan zee: “Mensen denken dat de lucht hier magnifiek is”
Meest recent