Geen koppel meer, en toch beste Lego-bouwers: “Nu goeie vrienden dankzij Lego masters”

Jan en Lola zijn overdonderd als ze vernemen dat ze hebben gewonnen. Foto: VTM

Het Vlaamse duo Björn (40) en Corneel (21) is derde geworden in de VTM-wedstrijd ‘Lego masters’. De titel van beste bouwers ging naar de Nederlanders Jan (29) en Lola (31).

“Dat meen je niet? F*ck!” Jan reageerde overdonderd, nadat co-presentator Kürt Rogiers Legopoppetjes naar zijn beeltenis en die van Lola uit een envelop haalde. Daarmee kenden we het winnende koppel van het eerste seizoen van Lego masters, dat op zaterdagavond tegelijk op VTM en de Nederlandse commerciële omroep RTL werd uitgezonden.

LEES OOK. ‘Lego masters’ leerde Vlaanderen weer bouwen (+)

De finale had liefst 28 uur geduurd – in het echt, niet op tv uiteraard. De drie koppels kregen tweeënhalf miljoen steentjes om hun meesterwerk te maken. Jan en Lola wonnen, volgens Kürt Rogiers, met een “overgrote meerderheid van de publieksstemming” en de steun van één jurylid. Een ander Nederlands duo, Martijn en Jos, werd tweede. De enige Vlamingen in de eindstrijd – Bilzenaar Björn en Ieperling Corneel – eindigden derde.

Geen koppel meer, en toch beste Lego-bouwers: “Nu goeie vrienden dankzij Lego masters”
Feest bij Jan en Lola. Foto: VTM

“We zijn de perfecte combinatie van Jans technische skills en de creativiteit van Lola”, zeggen de winnaars tegenover het Nederlandse persbureau BuzzE. Jan speelde al in zijn kindertijd met ’s werelds bekendste bouwsteentjes. Lola niet. Dat veranderde toen ze een relatie kreeg met Jan.

Eén blik genoeg

Toen hij over Lego masters hoorde, schreef Jan zich gelijk in. Maar hij was intussen niet meer samen met Lola. “Ik moest er wel even goed over nadenken”, vertelt zij. “Maar aan de andere kant kennen we elkaar zo goed, we hebben aan één blik genoeg.” Jan beaamt. “Het heeft onze relatie heel anders gemaakt. We hebben, mede door Lego masters, nu een hechte vriendschap.”

Jan en Lola houden aan hun zege een reis naar Denemarken over om daar het pretpark Legoland te bezoeken. Daarbovenop krijgen ze 25.000 euro. Wat ze met het geld doen? Wij hebben al een vermoeden. Toch als het over Jan gaat. “Mijn moeder vraagt wel eens of ik niet te oud ben, omdat 7-12 jaar op het doosje staat. Maar van twee dingen heb je nooit genoeg: Lego en geld om Lego te kopen.”

Geen koppel meer, en toch beste Lego-bouwers: “Nu goeie vrienden dankzij Lego masters”
Jan en Lola. Foto: VTM

Bij onze noorderburen volgden 1.380.000 kijkers de finale op RTL. Het was daarmee het één na best bekeken programma van zaterdag op de Nederlandse tv. Hoeveel Vlamingen de ontknoping op VTM zagen, is nog niet bekend.

Geen koppel meer, en toch beste Lego-bouwers: “Nu goeie vrienden dankzij Lego masters”
Corneel en Björn. Foto: VTM
Door dhs