Tennisbabe Genie Bouchard over haar liefdesleven, “slechtste date ooit” en de haat die ze voelt: “Het is zwaar”

Bron © CNN

Foto: Photo News

Nadat ze in 2014 de finale van Wimbledon verloor, is het met de tenniscarrière van Eugenie Bouchard stevig bergaf gegaan. De Canadese staat tegenwoordig pas 332ste op de wereldranglijst en haalt vooral het nieuws met uitspattingen via/door sociale media. En dat levert vaak kritiek op en haat, maar daarmee probeert ze zo goed als mogelijk om te gaan.

“Het is zwaar”, zegt Bouchard aan CNN. “Het belangrijkste is echter om niet terug te haten. Accepteer het gewoon voor het wat het is. Begrijp dat het meer een reflectie is van hen en hoe ze zichzelf voelen. Niet specifiek omdat jij een vreselijk mens bent. Er is gewoon veel negativiteit dus ik lees niet alles, het zou tijdsverspilling zijn. Er zijn ook veel positieve dingen om je aan op te trekken. Daarop probeer ik mij te concentreren. Ik realiseer me dan ook dat iedereen zijn of haar haters heeft. Het betekent vaak dat je voor iets ben opgekomen of iets gepresteerd hebt in je leven. Beschouw het dus als een soort compliment. Ik pak de kritiek dus niet persoonlijk op.”

Tennisbabe Genie Bouchard over haar liefdesleven, “slechtste date ooit” en de haat die ze voelt: “Het is zwaar”

“Ik ben geboren in een generatie waar Facebook een rage was. Toen je al 14-jarige dingen postte, net als al je vriendinnen. Ook al sta ik in de belangstelling, ik ben altijd gebleven wie ik ben. Op sociale media was ik altijd een normaal persoon. Dat is wie ik ben. Iedereen van mijn generatie is actief op sociale media, waarom is dat dan een probleem als ik dat ben? Ik blijf mezelf.”

Liefdesleven

Het is intussen ook al lang geen geheim meer dat Bouchard vrijgezel is. Velen willen met haar op date. Zo betaalde iemand onlangs nog 80.000 euro aan een goed doel om met de Canadese op stap te mogen. Bouchard probeert wel een lief te pakken te krijgen, maar dat blijkt niet zo simpel.

“Het is moeilijk om mensen te ontmoeten omdat ik altijd op weg ben”, aldus Bouchard, die zegt dat ze tot nu toe drie serieuze relaties heeft gehad en ooit drie tot vijf kinderen wil. “Ik ben normaal gezien elke week in een andere stad, dus dat maakt het lastig. Wat doe je dan? Als iemand weet wie ik ben, dan wil ik niet dat hij teveel naar mij opkijkt. Ik wil niet dat hij een fan wordt. En hoe ontmoet je iemand die niet zo is? Wel, niet zo gemakkelijk.”

Bouchard deed ook vlotjes haar slechtste date ooit uit de doeken. “We gingen naar het strand, maar hij had last van een voedselvergiftiging”, herinnert ze zich nog. “Hij liep om de twintig minuten naar het toilet om over te geven. Het was gewoon een ramp. We probeerden om het gezellig te maken en hadden eigenlijk nog wel wat plezier, maar hij bleef verdwijnen. Naar de badkamer, achter de struiken… Het was echt erg. Normaal moesten we daarna nog gaan eten en ik hoopte al dat hij zou afhaken. Wat hij uiteindelijk deed. Hij heeft me thuis afgezet en ik heb hem niet meer gezien.”

Tennisbabe Genie Bouchard over haar liefdesleven, “slechtste date ooit” en de haat die ze voelt: “Het is zwaar”
Foto: BELGAIMAGE
Door Vincent Van Genechten
  • AANGERADEN