Met dit trucje zit je mondmasker comfortabeler

De Amerikaanse haarstyliste Olivia Smalley, die onder meer al het kapsel van blondines Paris Hilton en Britney Spears onder handen nam, heeft een trucje bedacht om je mondmasker comfortabeler te dragen. Meer nog: het krikt zelfs je look op.

Veel mondmaskers zijn gemaakt met elastiekjes om aan de oren te bevestigen en dat vormt een knelpunt. Letterlijk soms, want de elastiekjes zitten te strak rond de oren. Olivia Smalley weet hoe je dat probleem snel kunt oplossen: met twee grote haarspelden.

Ga op zoek naar twee grote spelden naar je smaak - denk aan exemplaren met parels om het heel girly te maken. Schuif ze aan beide kanten, net boven je oor en met het elastiek ertussen in je haar en klaar. Het mondmasker zit iets strakker rond je mond, maar je oren hebben niet de neiging om naar voor te krullen. En het geheel ziet er nog modieus uit ook.

Experimenteren met verschillende haarstijlen kan. Van een paardenstaart tot dot of zelfs met een vlecht: de truc met de spelden lukt bijna altijd, ook als je kort haar hebt.

Door vwh