Ralph Hasenhüttl (ex-Mechelen en -Lierse) blijft tot 2024 trainer van Southampton

Bron © BELGA

De 52-jarige Oostenrijkse trainer Ralph Hasenhüttl heeft zijn verblijf bij Southampton met vier jaar verlengd. Dat deelde de Premier League-club dinsdag mee. De voormalige aanvaller van KV Mechelen (1996-1997) en Lierse (1997-1998) zette zijn handtekening onder een nieuw contract tot 2024.

“Het was voor mij een gemakkelijke beslissing”, zegt Hasenhüttl op de clubwebsite. “We delen dezelfde filosofie en dat is een belangrijke reden waarom ik hier wil blijven. Toen ik hier aankwam, vertelde ik dat we aan het begin stonden van een lange weg. Die weg wil ik samen met mijn spelers blijven bewandelen. De fundamenten zijn gelegd en we zijn klaar om een volgende stap te nemen.”

De ex-coach van RB Leipzig (2016-2018) nam in december 2018 het roer bij de Zuid-Engelse club. In oktober stond hij dicht bij de uitgang toen Southampton de zwaarste nederlaag in de geschiedenis van de Premier League leed: 9-0 tegen Leicester City. Maar Hasenhüttl bracht zijn team weer op het juiste spoor. De Saints versloegen onder meer Chelsea en Tottenham Hotspur en bezetten voor de geplande herstart van de competitie de veertiende plaats, met een voorsprong van zeven punten op de degradatieplaatsen.

“Ik heb er nooit aan getwijfeld dat Ralph de juiste man was om onze club te leiden”, klopte CEO Martin Semmens zich op de borst. “Vanaf de eerste dag had hij een positieve impact op de club.”

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN
Meest recent