Dronken man spuwt naar ambulanciers, nog twee andere coronaspuwers voorgeleid

Themabeeld. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Antwerpen / Merksem / Hove -

Drie coronaspuwers zijn dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het gaat om een 47-jarige man die naar twee ambulanciers spuwde, een 53-jarige vrouw die naar een werknemer van de McDonalds spuwde en een 36-jarige man die naar een politieagent spuwde. Twee van hen werden aangehouden, de vrouw kreeg voorwaarden opgelegd.

Twee ambulanciers verwittigden maandag de politie toen ze medische bijstand leverden aan een dronken man die op de grond gevallen was in de Kerkstraat in Antwerpen. “Zijn, eveneens dronken, vriend was hier niet akkoord mee en zou daarom naar de twee ambulanciers gespuwd hebben. Deze hielden de man dan in bedwang tot de politie arriveerde”, aldus het Antwerpse parket.

Tijdens zijn arrestatie verzette de man zich hevig en slingerde hij Poolse scheldwoorden naar de agenten. De 47-jarige man is aangehouden en verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

McDonalds

Maandagavond arresteerde de politie dan weer een vrouw aan de McDonalds in Merksem. “Tijdens het drukste moment van de dag wilde de vrouw voor zichzelf en haar zoon een hamburger halen. Ze wilde echter niet in de lange wachtrij aanschuiven en verliet haar auto om te voet haar bestelling te plaatsen”, aldus het parket.

Werknemers weigerden de vrouw voor haar beurt te bedienen, waarop ze boos werd. Ze gooide met sier- en lavasteentjes naar het personeel en zou naar een van hen hebben gespuwd. De vrouw werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Handboeien

Een 36-jarige man werd tot slot voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens smaad en het spuwen naar een agent. Hij werd zondagnacht gearresteerd in Hove voor openbare dronkenschap. “Tijdens de arrestatie zou hij de agenten uitgescholden en bedreigd hebben en zou hij naar een van hen gespuwd hebben. Ook weigerde hij mee te werken en begon hij te klagen over de handboeien”, zegt het parket.

In zijn cel vroeg de man medische bijstand, maar het opgeroepen medische personeel van het UZA kon niets vaststellen. De man werd aangehouden, de raadkamer beslist vrijdag over zijn hechtenis.

Door jtp
AANGERADEN