‘Bake-off’ voor BV’s: Annelien Coorevits moet iets bakken dat ze zelf niet lekker vindt

Annelien Coorevits zit al net zo graag in haar keuken als op Temptation island, en dat is ook Wim Opbrouck niet ontgaan. In de BV-versie van Bake off krijgt Coorevits vanavond de opdracht een gemberkoekhuis te bakken: “Laat dat nu net iets zijn wat ik niet lust.”

jdr

In Bake off @ home dagen deelnemers van vorige Bake off-seizoenen Bekende Vlamingen uit om hun bakkunsten te demonstreren. Ook Annelien Coorevits (33), haar dochter Elena (9) en zus Stephanie (36) laten zich op het bakrooster leggen: zij krijgen hun opdracht van Julie Van den Driesschen, de winnares van seizoen twee.

LEES OOK. Bart Kaëll test samen met andere BV’s zijn bakkunsten in ‘Bake off @ home’: “Luc is perfecte proefkonijn” (+)

“We maken een gemberkoekhuis, een lekkernij die in Scandinavië populair is”, vertelt Annelien Coorevits. “Voor de kinderen kocht ik vroeger al eens zo’n huis om daarna te versieren. Maar dit keer moesten we vanaf nul beginnen. We kregen er uiteraard de handleiding bij en doorgaans volg ik nogal trouw recepten. Of dat een garantie op succes is, valt natuurlijk nog af te wachten. (lacht) Hoe dan ook, we hebben er met z’n drieën veel lol aan beleefd, al moet je op het einde natuurlijk proeven. Jammer genoeg is zo’n gemberkoekhuis waarin veel verschillende kruiden zitten, niet meteen mijn smaak.”

Zoetekauw

Wat niet wel zeggen dat Coorevits geen “dessertmadam” is. “Ik ben een zoetekauw. Niet dat ik hele zakken snoep soldaat maak voor tv, maar een zoetje is altijd welkom en ik heb ook nog eens het geluk dat ik niet op mijn lijn moet letten. Ik weet dat het veel vrouwen oneerlijk in de oren zal klinken, maar ik heb nu eenmaal goede genen waardoor ik slank blijf. Wellicht van mijn moeder geërfd.”

Wat ze tegelijk ook van de familie heeft, is haar passie voor bakken en koken in het algemeen. “Ik ben geboren in een familie die graag kookt en eet. Mijn grootouders, mijn ouders… allemaal bourgondiërs. Vandaar dat mijn zus Stephanie finaliste werd in De beste hobbykok van Vlaanderen en dat ik zelf tot in de halve finale van Masterchef ben geraakt.”

Vanavond weten we hoever de bakskills van de familie Coorevits reiken.

Bake off @ home, Vier, 21.35 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook