Alweer Belgische najaarskoers afgelast: ook geen Primus Classic in 2020

Voorzitter van de vzw Primus Classic Peter Van Petegem (links) met medeorganisator Philip Beke. Foto: evb

Na eerder GP Scherens, GP Zottegem en Koolskamp Koers zegt met de Primus Classic Impanis-Van Petegem (19/9) opnieuw een Belgische najaarskoers af. Op de vernieuwde wielerkalender viel de wedstrijd met aankomst in Haacht samen met het slotweekend van de Tour. De organisatie richt nu haar pijlen op een extra feestelijke editie in 2021.

“Onlangs werd duidelijk dat de voorlaatste etappe van de Tour de France samenvalt met onze wedstrijd”, zegt Peter Van Petegem namens de organisatie. “De uitzending van deze beslissende klimtijdrit gaat de aandacht van de hele wielerwereld naar zich toe zuigen. Daardoor wordt een rechtstreekse uitzending – een essentieel element voor onze sponsors – van de Primus Classic helaas onmogelijk. Eerder had de coronacrisis onze plannen om het tienjarig jubileum van Primus Classic dit jaar te vieren, al gedwarsboomd. Nu ook de sportieve plannen naar volgend jaar verhuizen, kunnen we die toch laten samenvallen met de festiviteiten. We kijken uit naar 2021 waarin we zullen organiseren op 18 september, een week voor het WK in België.”

Alweer Belgische najaarskoers afgelast: ook geen Primus Classic in 2020
Edward Theuns blijft de laatste winnaar van de Primus Classic. Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De beslissing om te annuleren werd genomen in overleg met mede-organisator Brouwerij Haacht. “Als vaste aankomstplaats van de Primus Classic barst er op onze brouwerijsite elk jaar een echt volksfeest los”, zegt Boudewijn van der Kelen, marketingdirecteur bij Brouwerij Haacht. “En als we de buurt niet kunnen samenbrengen, is het voor ons geen échte Primus Classic. Nu onze horecaondernemers ons meer dan ooit nodig hebben, willen we bovendien zo veel mogelijk investeren in de heropstart van de sector.”

De editie van 2019 werd gewonnen door Edward Theuns (Trek-Segafredo) die na een late ontsnapping nipt het spurtende peloton voorbleef.

Door bvc, bow
AANGERADEN