Eleven en VRT onderhandelen over Extra Time: leent openbare omroep voetbalgezichten uit?

Foto: © VRT - Joost Joossen

Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder van het Belgisch voetbal, hoopt over een goeie week de onderhandelingen af te ronden met de telecomoperatoren Proximus, Telenet en Voo. Eleven had voor de uitbraak van de coronacrisis de mediarechten gekocht voor een recordbedrag van 103 miljoen euro, maar door de aanpassing van de competitieformule zijn er volgend seizoen 59 matchen minder in 1A en 7 minder in 1B - een verlies van 15 procent. Dat wil Eleven doorrekenen in het contract met de Pro League, maar ook in de contracten met operatoren als Proximus en Telenet. Eleven Sports is van de telecombedrijven afhankelijk om zijn kanalen tot bij de klant te brengen.

Voor de Beker van België en het maandagavondmagazine Extra Time, nu op Canvas, is Eleven bereid om “sublicenties” uit te reiken. De kans bestaat dat de VRT Extra Time kan blijven uitzenden in zijn huidige vorm, dus met de beelden van de Jupiler Pro League. In ruil zou Eleven gebruik kunnen maken van sterke voetbalgezichten van de VRT.

De openbare omroep werkte op dezelfde manier al samen met Play Sports, waar commentatoren als Michel Wuyts en Paul Herygers de veldritten van de Superprestige en de Wereldbeker verslaan.

Door bla
AANGERADEN