Abonnee worden? Kies je leesformule

03/06/2020 - Opmerkelijk
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Getty Images/iStockphoto

Repeat-day

Mooie herinneringen gaan een heel leven mee. Dat denken we graag, maar de praktijk leert dat mensen indrukwekkend vergeetachtig zijn. Dat zou een perfecte uitleg kunnen zijn voor het ontstaan van ‘Herhalingsdag’: als je dingen uit het verleden nog eens beleeft, blijft de herinnering langer. Maar de waarheid is dat niemand weet waar de bizarre feestdag precies vandaan komt.

Wereldwijd wordt de dag wel door honderdduizenden mensen gevierd, leren de video’s en foto’s op sociale media. Een hand­leiding is er niet, de enige verplichting is dat je dingen opnieuw doet. Zo zijn er mensen die op ‘Herhalingsdag’ tweemaal ontbijten, lunchen en dineren. Anderen gaan minder ver en eten gewoon hun favoriete maaltijd zowel ’s middags als ’s avonds.

De moraal is voor de meesten dat je de hele dag ongegeneerd doet wat je het liefst doet. Is Space jam je favoriete film? Dan bekijk je hem toch vijf keer. Het is trouwens een hype om dat te doen met de film Groundhog day.

Hoe vier je de feestdag?

De mogelijkheden zijn onbeperkt. Een uitstapje, een film of een maaltijd: als het goed was, doe je het nog eens over. Je kan bijvoorbeeld teruggaan naar de plaats waar je je eerst kus gaf. (gjs)

AANGERADEN
Meest recent