Wie ging met het fortuin van Karl Lagerfeld lopen?

Karl Lagerfeld met zijn petekind Hudson Kroenig. © Photo News

Karl Lagerfeld zou bij zijn dood zo’n 180 miljoen euro waard zijn geweest, maar waar ging al dat geld naartoe? Dat bleef tot nu toe een mysterie, maar de Franse krant Le Parisien kon in elk geval zeven erfgenamen vinden.

flb

Karl Lagerfeld stierf op 19 februari 2019. Op het moment van zijn dood was hij creatief directeur bij Chanel en Fendi en ook eigenaar van zijn eigen gelijknamig modelabel. De man was steenrijk en zou zo’n 180 miljoen euro op zijn rekening hebben staan, maar had geen kinderen. En dus bleef het meer dan een jaar lang een mysterie naar wie al dat geld was gegaan.

Le Parisien kon achterhalen dat er zeker sprake is van zeven erfgenamen, maar die zouden - zoals wel vaker als er veel geld op het spel staat - niet allemaal meer met elkaar door een deur kunnen. De clan rond de ontwerper zou zijn opgesplitst in twee groepen, de ene rond zijn bodyguard Sébastien Jondeau, die meer dan twintig jaar voor hem werkte, de andere rond zijn vriend en model Baptiste Giabiconi.

Naast die twee zouden naar verluidt zeker ook zijn geliefde kat Choupette en zijn verzorgster geld hebben geërfd. Dat is ook het geval voor zijn petekind Hudson Kroenig en zijn vader en model Brad Kroenig, zijn communicatieadviseur Caroline Lebar en Jake Davis, nog een bevriend model.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten