Standard licht optie op Senna Miangue niet

Senna Miangue. Foto: Photo News

Standard zal de aankoopoptie in het huurcontract van Senna Miangue niet lichten. De linksachter werd de voorbije twee seizoenen gehuurd van Cagliari, maar kwam in Luik slechts tot elf officiële matchen.

Terwijl iedereen in Luik bezig is met de toekomst van Michel Preud’homme – alle signalen wijzen erop dat hij deze week stopt als trainer – werd beslist om de aankoopoptie op Miangue niet te lichten. De 23-jarige Antwerpenaar kon voor drie miljoen euro definitief worden overgenomen, maar dat zal dus niet gebeuren.

Miangue keert terug naar Cagliari. De voormalige jeugdinternational geniet belangstelling van enkele buitenlandse clubs, waaronder het Nederlandse VVV-Venlo.

Miangue speelde in de jeugd van Antwerp en Beerschot, en maakte op zijn zestiende de overstap naar Inter Milaan. Onder Frank de Boer debuteerde hij op zijn zeventiende voor de Italiaanse topclub. Een definitieve doorbraak bleef uit. Ook bij Standard wilde het dit seizoen niet lukken voor Miangue, die de concurrentiestrijd verloor van Nicolas Gavory.

Door Bob Faesen
AANGERADEN
Meest recent