Zeeman-oprichter op 78-jarige leeftijd overleden

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Jan Zeeman, de oprichter van de Nederlandse textielketen Zeeman, is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie gemeld. Hij overleed op 2 juni. De familie zal in besloten kring afscheid nemen.

“Dankbaar en trots kijken wij terug op wie hij was, als echtgenoot, vader en opa. Maar ook dankbaar voor hetgeen hij heeft bereikt en wat een prachtig, ondernemend en succesvol leven hij heeft gehad”, schrijft zijn familie. Het was altijd de wens van Zeeman om thuis in zijn eigen vertrouwde omgeving te mogen verblijven als hij in de laatste fase van zijn leven zou komen, zegt zijn familie.

Vermogen van 800 miljoen

In 1967 opende Jan Zeeman zijn eerste Zeeman-winkel in Alphen aan den Rijn. Inmiddels is het familiebedrijf gevestigd in zeven landen en heeft het bijna 1.300 vestigingen. In België telt de keten 270 filialen.

Volgens het zakenblad Quote behoorde Jan Zeeman met een geschat vermogen van ruim 800 miljoen euro tot de 25 rijkste Nederlanders. In 1999 nam hij afscheid als bestuursvoorzitter van Zeeman Groep. Sinds 2014 was hij ook geen commissaris meer. Jan Zeeman was getrouwd en heeft drie zoons.

AANGERADEN
Meest recent