Politie zet 91 personen aan de kant voor grondige controle

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Mechelen -

De lokale politie heeft dinsdagavond tijdens diverse controles in Mechelen en Willebroek 91 personen grondig gecontroleerd. Meer dan de helft van hen staan gekend bij de politiediensten. Er werden ook vier processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op de corona-regelgeving.

Tijdens de actie, waarbij herkenbare en anonieme politievoertuigen en federale drugshonden zijn ingezet, werden 52 voertuigen en 91 personen aan de kant gezet voor een grondige controle. Liefst 62 personen stonden gekend bij de politie voor eerder gepleegde feiten.

Zo werden twee auto’s in beslag genomen. Eén ervan stond geseind in een gerechtelijk dossier en het andere voertuig was niet verzekerd. Vijf personen waren in het bezit van cannabis. De drugs is in beslag genomen.

Verdovende middelen

“Onze manschappen hebben ook twee processen-verbaal opgesteld voor handel in verdovende middelen. De twee betrokkenen werden voor ondervraging overgebracht naar het politiecommissariaat, waarna ze ter beschikking van het parket zijn gesteld”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Verder werden processen-verbaal opgesteld voor het schenden van voorwaarden die zijn opgelegd door de rechtbank of onderzoeksrechter (2), sturen zonder rijbewijs, het besturen van een bromfiets tijdens een rijverbod, het niet dragen van een helm tijdens een rit met een bromfiets, geseinde personen (2) in een gerechtelijk onderzoek en vier inbreuken op de corona-regelgeving.

Door ldn
AANGERADEN
Meest recent