Bekende horeca-ondernemer opent niet eens de helft van zijn zaken: “Ik wil geen enkel risico nemen”

Bekende horeca-ondernemer opent niet eens de helft van zijn zaken: “Ik wil geen enkel risico nemen”

Wim Van der Borght gelooft dat heel wat kleinere zaken het ontzettend moeilijk gaan krijgen. Foto: katrijn van giel

“Onze kleinere zaken moeten we zelfs niet opstarten omdat we weten dat we dan geld gaan verliezen.” De Antwerpse horeca-ondernemer Wim Van der Borght heeft de berekening gemaakt. Om rendabel te blijven in het post-coronatijdperk, met nieuwe opgelegde maatregelen voor de horeca, kan hij vanaf volgende week slechts acht van zijn achttien bars en restaurants openen. “De schrik zit er goed in, we zullen goed moeten rekenen om het hoofd boven water te kunnen houden.”

Maandag, 8 juni, is het D-Day voor de horeca. Dan mogen cafés en restaurants na drie maanden eindelijk weer klanten ontvangen, besliste de Veiligheidsraad. En daar is een van de grootste horeca-ondernemers ...

MEER OVER HET CORONAVIRUS
Helden van corona
Slachtoffers van corona