Prachtig: verpleegster ziet eindelijk haar kinderen terug nadat ze negen weken in frontlinie streed tegen corona

Bron © Daily Mail

Het werd een emotioneel weerzien voor Bella en Hettie, de dochters van Suzanne Vaughan. De dame uit het Engelse Norfolk streed negen weken lang als verpleegster in de frontlinie tegen het coronavirus. Al die tijd nam ze bewust afstand van haar gezin, tot afgelopen zondag. Een complete verrassing voor de meisjes, die hun tranen van geluk niet konden bedwingen.

Al van bij de start van de coronacrisis had Vaughan besloten om even afstand te nemen van haar kinderen. “Ik liet ze verblijven bij mijn zus, ik wilde nu eenmaal dat ze veilig zouden zijn”, verklaarde de verpleegster. “Ik werd tenslotte elke dag blootgesteld aan het virus. Het was een erg moeilijke keuze, maar een opoffering die noodzakelijk was.”

Bella en Hettie konden hun moeder ondertussen enkel spreken via FaceTime. “Er waren vele momenten waarop ik dacht dat ik het niet meer zou aankunnen”, vervolgde de Britse. Toch wist ze vol te houden. Na wekenlang hard labeur in het Queen Elizabeth Hospital in Kings Lynn was het weerzien met haar dochters dan ook een zeer intens moment. “Ik heb negen weken mijn werk op de eerste plaats gezet. Maar nu is het tijd voor mijn kinderen.”

bekijk ook

Emotionele videoboodschap van verpleegster laat niemand onberoerd: “We zitten op onze knieën, het is erg lastig”

“Net een oorlogszone”: verpleegsters klagen barre werkomstandigheden aan in New Yorkse ziekenhuizen

Verpleegster in shock na eerste dag op intensieve zorg: “Alsof ik in oorlogsgebied werk”

Door kmlo