Valverde en Mas kopmannen Movistar in Tour, Soler leider in de Giro

Alejandro Valverde.

Alejandro Valverde. © Photo News

Alejandro Valverde trekt samen met Enric Mas als leider van Movistar naar de Tour de France. De twee rijden nadien ook nog de Vuelta, die tot achttien dagen is ingekort. Marc Soler is de enige leider in de Giro d’Italia. Voor deze Catalaan is het zijn grote debuut als enige leider in een grote ronde. “Ik weet niet waar ik zal uitkomen want nooit eerder mikte ik op het eindklassement in een ronde van drie weken”, aldus de ex-winnaar van Parijs-Nice.

Hugo Coorevits

De drie beginnen samen het seizoen in de Ronde van Burgos, die in principe op 28 juli start. Daarna gaan nieuwkomer Mas en Valverde naar het Internationaal Critérium du Dauphiné en aansluitend de Tour. Soler bereidt zich op de Giro voor via Tirreno-Adriatico. Een derde groep, bestaande uit jongeren en eendagsrenners rijdt de rittenkoersen van één week en de eendagsklassiekers.

Valverde rekent ook op het WK dat direct na de Tour op de nieuwe kalender ligt. “Ik ben altijd goed in de Clasicá San Sebastian die normaal het weekend na Parijs volgt.” In principe is er voor de oude Valverde ook ruimte om tussen de Tour, het WK en de Vuelta in Luik-Bastenaken-Luik te rijden. “Ik kijk echt uit naar de tweede start van dit seizoen. Het zal speciaal zijn”, zegt de veertiger uit Murcia.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten