OPROEP. Ken jij de ‘Rad van fortuin’-deelnemers achter deze legendarische bloopers?

Foto: VTM

Meer dan eens zorgden de bloopers van de kandidaten van ‘Rad van fortuin’ voor legendarische televisie. Ken jij iemand die helemaal de mist in ging tijdens het programma? Laat het ons dan weten op oproep@nieuwsblad.be

Bloodlichaampje

Alle medeklinkers zijn gevonden, dus is het aan de kandidaten om te bedenken wat het woord kan zijn. Kandidaten Wim en Jos piekeren zich suf over de oplossing, maar komen er niet op binnen de tijd. Dus gaat het naar Rosie, die dan toch een gokje waagt: bloodlichaampje? “Dat zochten we niet, Rosie”, aldus presentator Mike Verdrengh. “We zochten wel een bloedlichaampje!”

Sextent

Je niet bewust zijn van je dubbelzinnige antwoord en dan het besef langzaam zien doordringen. Dat zijn de heerlijkste fragmenten. Kandidate Josiane zag SEXT_NT op het bord staan en zei: “Een sextent”. Was jij wel op ‘sextant’ gekomen?

Woestijnvis

Het zit er zo ingebakken als naam van het productiehuis, dat je bijna gaat denken dat ‘woestijnvis’ een correct woord is. Helaas. Het is een lapsus van een kandidaat, toen die W__ST__NV_S op het bord zag staan, maar ‘woestijnvos’ maar niet kon vinden.

Asibille O

Asibille O, het had evengoed Osebolle O kunnen zijn. Kandidate Carla moest een persoon zoeken en kreeg de letter s, b, l en l op het bord te zien. Ze besloot haar kans te wagen met Asibille O. Helaas, men zocht Isabelle A.

Pimpelmuis

De categorie ‘Fauna & flora’ en je krijgt de letters P_MP_LM__S. Wat zoek je dan? Een pimpelmuis natuurlijk! Toen Marianne dan toch het goede antwoord gaf – pompelmoes – kon presentator Walter Capiau zijn lach niet langer inhouden.

Door Eva De Poorter
Meest recent